وبلاگ

ابزار های پرینتر سه بعدی

ابزار های پرینتر سه بعدی

شناخت ابزار های پرینتر سه بعدی

هنگامی که برای خودتان یک پرینتر سه بعدی تهیه می کنید، احتمالا می خواهید تا هر چه سریع تر به دنیای بی انتهای پرینت سه بعدی وارد شوید و مهارت های مورد نیاز را به دست آورید. در این مقاله ابزار های پرینتر سه بعدی از فروشگاه تجهیزات پرینتر سه بعدی سارای، مهم ترین وسیله های جانبی مورد نیاز جهت استفاده در پرینتر سه بعدی معرفی می گردد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید:

تماس با ما: 09045412243 

تعدادی از لوازم جانبی پرینتر سه بعدی

  • چسب نواری مقاوم حرارتی (Masking Tape)
  • چسب ماتیکی (Glue Stick)
  • موچین و گاز انبر ها و کاردک:
  • کولیس
  • سوزن های تمیز کاری نازل
  • سیلیکا ژل (Silica Gel) برای فیلامنت PLA

چسب نواری مقاوم حرارتی (Masking Tape)

یکی از لوازم مهم از بین ابزار های پرینتر سه بعدی، نوار چسب کاغذی مقاوم در برابر حرارت است. وقتی این نوار ها را روی پلیت قرار می‌ دهید، نه تنها مدل با شدت بیشتری به صفحه چاپ می‌ چسبد، بلکه جدا سازی قطعه تکمیل شده نیز راحت تر خواهد بود. برای جلوگیری از افتادگی نوار ها روی هم (با توجه به ضخامت لایه قطعه)، تا جایی که ممکن است از نوار های پهنتر استفاده کنید. در بازار انواع ۵۰ میلیمتری از بهترین‌ ها وجود دارند.

فیلامنت ABG-PLA3

فیلامنت ABG-PLA3: جهت مشاهده این محصول کلیک کنید.

هر ارزانی بی علت نیست!

انتخاب نوار چسب حرارتی کاغذی بسیار مهم است، بنابراین از گونه های ارزان و کیفیت پایین خرید ننمائید! نوعی که گران تر است گاهی می تواند با بیشترین قدرت چسبندگی و مقاومت، و همچنین پهنای مناسب، عملکردی بهتر در مقایسه با نوع ارزان قیمت آن داشته باشد.

همچنین انواع دیگری از نوار چسب‌ ها با نام کپتون و بلو تیپ در میان این نوع از ابزار های پرینتر سه بعدی نیز وجود دارند.

چسب ماتیکی (Glue Stick)

اگر پرینت سه بعدی شما با خطای wrapping مواجه می شود، اولین کار استفاده از چسب ماتیکی است. می توانید به تنهایی یا روی نوار چسب وایت تیپ یک لایه از چسب ماتیکی را بمالید تا چسبندگی بهبود یابد. در اینجا هم دقت کنید،‌ انواع بی کیفیت و ارزان را تهیه نکنید که مشکل شما را دو چندان می کند!

خطای تاب‌خوردگی، جدا شدن لایه اول یا wrapping

شرح مشکل: پایه طرح که جز اولین لایه محسوب می‌ شود،‌ آنقدر رو به جلو خم می‌ شود تا از سینی ساخت پرینتر جدا شود (گودی کف قطعه). این مشکل گاهی باعث ترگ خوردگی افقی در قسمت بالای مدل سه بعدی هم خواهد شد.

علت خطا: تاب خوردن و جداشدگی یا پافیلی مشخصه‌ای ذاتی در فیلامنت ABS  است (در دیگر انواع فیلامنت این مشکل کمتر اتفاق می افتد). این متریال وقتی در حال سرد شدن است،‌ کند منقبض می‌شود، پس کوچکترین نوسان دما یا وزش باد باعث ترک خوردگی، جدا شدن از بستر و … در قطعه می شود. (حالت خطای دیگری هم هست که پلیمر خیلی سریع شروع به سرد شدن نماید).

چگونه از جدا شدن کف قطعه از بستر ساخت حین پرینت سه بعدی جلوگیری کنیم؟
  1. پرینتر سه بعدی با بستر ساخت گرم‌ شونده استفاده کنید: یکی از آسان ترین راه ها تنظیم دمای کف مدل سه بعدی از طریق بستر نگهدارنده آن است. پرینتر های سه بعدی جدید چنین امکانی را فراهم کرده‌ اند. اصطلاح آن بستر ساخت با کف حرارتی شیشه‌ ای است. دمای بهینه در این قسمت باعث خواهد شد که لایه اول مدل سه بعدی شما در تمام مدت ساخت مسطح باقی بماند. تنظیم دمای بهینه معمولا توسط امکانات سخت‌ افزاری و نرم افزاری پرینتر سه بعدی محاسبه می‌ شود.
  2. استفاده از چسب حرارتی بستر: همزمان با گرم کردن بستر، استفاده از چسب ماتیکی، ورق blue tape یا هر ابزار مشابه دیگری که برای افزایش چسبندگی بستر ساخت چاپگر می شناسید را بکار ببرید.
  3. استفاده از لایه Raft، Skirt و Brim: در نرم افزار اسلایسر چاپگر سه بعدی با توجه به شکل هندسی مدل خود یکی از سه موارد ذکر شده را فعال کنید.
  4. ارتفاع بستر ساخت را اصلاح کنید: بهتر است دوباره مراحل کالیبره کردن پرینتر سه بعدی را بررسی کنید. نازل‌ ها هم در موقعیت صحیح تنظیم شوند.
  5. مطالعه دستور العمل سازنده فیلامنت: اگر اولین بار است که یک متریال را امتحان می کند. قبل از پرینت قطعات بزرگ و مهم خود، چاپ یک مکعب ساده را تست کنید (طبق بروشور برند فیلامنت؛ مثل دمای بهینه و سرعت فن نازل و …). وضعیت ریزش فیلامنت مذاب را مشاهده کنید. در حالت صحیح لایه‌گذاری این مکعب باید در تمام قسمت‌ها مساوی باشد. در غیر این صورت با نزدیکی بیش از حد نازل، فیلامنت مذاب خراشیدگی داشته و در فاصله زیاد نازل،‌ اصطلاحا قطرات اضافه دیده خواهد شد. مطمئن شوید که ارتفاع نازل آنقدر هست که با سکوی ساخت، چسبیدگی نداشته باشد.
  6. نحوه قرارگیری مدل در بستر و حجم هندسی قطعه: در قطعاتی که کف باریکی دارند، مسلما با سستی کمتری به بستر خواهند چسبید. پس مجبورید مدل را از وجه دیگری روی بستر قرار دهید یا اینکه آن را برش زده و در دو تکه پرینت و سپس بهم وصل کنید.

موچین و گاز انبر و کاردک

زمانی که از انواع چسب های نواری و چسب های ماتیکی استفاده می‌ کنید، بعد از اتمام پروسه چاپ، نوبت به جدا سازی قطعه از بستر می رسد. در صورتی که تازه کار هستید، این کار چالشی بزرگی برای شما می تواند باشد.

اشتباه ترین کار این است که با دست های خود و بدون ابزار های پرینتر سه بعدی لازم به جداسازی قطعه کنید و سعی کنید آن را جدا نمائید، می تواند قطعه شکسته و دستتان هم زخم بیند! روش مناسب استفاده از کاردک می باشد. در بیشتر موارد، با بردن کاردک به زیر قطعه و فشار کم، چسبندگی میان پلیت و مدل قطع می شود و قطعه خود بالا می‌ پرد.

همچنین، با پرینت مدل هایی که دارای قسمت های آویزان (overhang) هستند، به ساپورت گذاری نیاز پیدا خواهند کرد. پس از پرینت باید ساپورت ها جدا گردند. بنابراین، بهتر است به صورت حرفه‌ ای عمل کنید و به جای استفاده از انگشت های خالی و زور آزمایی بیهوده، از انواع گاز انبر ها در سایز های مختلف و موچین برای قسمت های ظریف تر برای جدا سازی ساپورت ها استفاده کنید. به علاوه، می‌ توانید از موچین و گاز انبر برای رفع گرفتگی یا کثیفی بخش بیرونی نازل به علت چسبیدن فیلامنت استفاده کنید.

کولیس

با ورود به جهان پرینتر های سه بعدی، شما به دنیای مهندسی قدم گذاشته اید، که ممکن است دوست داشته باشید و یا حتی متنفر باشید. در این دنیا، همیشه نیاز به یک کولیس دقیق برای اطمینان از سایز قطعات چاپ شده خواهید داشت. این امر بسیار حیاتی است، بخصوص زمانی که خدمات پرینت سه بعدی ارائه می‌ دهید و مشتریان برایشان اندازه دقیق قطعات مهم است. حتی زمانی که مدل‌ ها را خودتان طراحی و به چاپ می‌ رسانید، بهتر است ابعاد آن‌ ها را با دقت بررسی کنید.

کولیس دیجیتالی

کولیس دیجیتالی

برای راحتی و دقت بیشتر، توصیه می‌ شود انواع کولیس دیجیتالی را تهیه کنید. این کولیس‌ ها اندازه‌ ها را با دقت اعشاری بالا نشان می‌ دهند، که وقتی می‌ خواهید مثلاً قطر فیلامنت را اندازه بگیرید یا ضریب آبرفتگی قطعه چاپ شده با فیلامنت PLA را اندازه بگیرید، بسیار کمک کننده هستند.

سوزن های تمیز کاری نازل

در این قسمت از مقاله ابزار های پرینتر سه بعدی درباره سوزن هایی به منظور تمیز کردن نازل می خوانیم. برای نازل و اکسترودر، سوزن های تمیز کاری مخصوصی وجود دارند که به شما کمک می‌ کنند تا هنگام بروز مشکلات گرفتگی آن‌ ها را برطرف کنید. هر چند در معمول این مشکلات با تنظیمات پیش‌فرض قطر فیلامنت و نازل مربوطه حل می‌ شوند. اما در حالتی که تنظیمات فیلامنت متفاوتی در نرم‌ افزار slicing اعمال کنید (به عنوان مثال فیلامنت ۱٫۷۵ را استفاده کنید و در نرم‌ افزار قرار دهید ۱٫۸۰ استفاده شود)، مشکلات گرفتگی اکسترودر و نازل هد شروع می‌ شوند. برای رفع این مشکلات، بهتر است چندین مدل سوزن تمیزکاری در نظر بگیرید که در اندازه‌ های مختلف برحسب قطر نازل آماده شده‌ اند.

هنگام استفاده از این سوزن‌ ها، حتماً توجه کنید که فرو بردن آن‌ ها به دقت انجام شود تا از سوختگی دست جلوگیری شود و اکسترودر هم صدمه نبیند.

سیلیکا ژل (Silica Gel) برای فیلامنت PLA

اگر از مقدار زیادی فیلامنت PLA استفاده می‌ کنید، مناسب است کمی سیلیکا ژل در اختیار داشته باشید. یا از رها سازی بسته‌ های ژل داخلی فیلامنت خریداری شده خودداری کنید. PLA همانند ABS قابلیت جذب رطوبت را دارد. زمانی که نم دار را در پرینتر سه‌ بعدی استفاده می‌ کنید، حباب‌ ها و گاز‌ های تولید شده تأثیرات مخربی روی لایه‌ بندی خواهند داشت. به خطر می‌ افتد کل فرآیند چاپ. همیشه فیلامنت‌ های باز را در کیسه‌ های مخصوص در بسته و همراه آن‌ ها بسته‌های سیلیکا ژل قرار دهید.

نتیجه گیری

در این آموزش ابزار های پرینتر سه بعدی از سارای3D، مهم ترین ابزار های لازم در پرینتر سه بعدی معرفی شدند. طبیعی است که با کار کردن بیشتر با پرینتر سه بعدی،‌ وسیله های دیگری نیز نیاز خواهید داشت. فرضاً ابزار هایی برای روش های صیقل کاری قطعه پرینت سه بعدی نیز لازم می شود.

فروشگاه سارای3D ارائه دهنده تجهیزات جانبی پرینتر های سه بعدی و همچنین بهترین و با کیفیت ترین پرینتر های سه بعدی می باشد. شما می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید و پرینتر سه بعدی و تجهیزات مناسب خود را با خیالی آسوده تهیه نمائید.

تماس با ما: 09045412243 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *