وبلاگ

انواع فیلامنت

انواع فیلامنت

از فیلامنت اغلب برای چاپ قطعات پلاستیکی ؛ خودرو ، ابزار های موسیقی و سایر لوازم استفاده می شود ، انواع فیلامنت ها در پرینت سه بعدی موارد کاربرد گوناگونی دارند . فیلامنت های ؛ ABS ، PLA ، PET ، PETG ، Nylon ، PVA ، Stone ، PC و HIPS ؛ تعدادی از اسامی انواع فیلامنت می باشد .

انواع فیلامنت

در توضیح فیلامنت چیست باید بگوییم همان ماده اولیه ی پرینتر های سه بعدی می باشد ، در واقع رشته های ترموپلاستیکی هستند که پرینتر سه بعدی با ذوب کردن آن ها ، قطعه ی سفارشی را تولید می کند . از انواع فیلامنت می توان برای تولید قطعات استفاده کرد که در اینجا توضیح می دهیم .

  • فیلامنت ABS : این مدل برای چاپ ؛ لوازم آشپزخانه ، ابزار موسیقی ، قطعه‌های متحرک ، قطعه‌های پلاستیکی خودرو ، محفظه‌ های الکترونیک و اسباب‌ بازی‌ ، در پرینتر استفاده می شود .
  • فیلامنت PLA : این فیلامنت گیاهی و زیست تخریب پذیر است و بیشتر برای تولید نخ بخیه زنی و ایمپلنت های جراحی استفاده می شود .
  • فیلامنت PETG : این مدل در دسته ی فیلامنت PET قرار می گیرد ، کیفیت بسیار بالایی داشته و به دلیل سمیت کم در ساخت بطری های نوشیدنی کاربرد زیادی دارد .
  • فیلامنت Nylon : این فیلامنت استحکام و انعطاف پذیری بالایی دارد که حین ذوب شدن گاز سمی تولید می کند و استفاده از آن در پرینتر مستلزم تخصص بیشتری است .
  • فیلامنت HIPS : این مدل تراکم بالایی داشته و ماده ای زیست تخریب پذیر با ظاهری درخشان دارد .
  • فیلامنت PVA : همان پلی وینیل الکل است که حلال در آب می باشد ، در ساخت اشیای پیچیده بیشتر استفاده می شود .
  • فیلامنت Stone : این فیلامنت برای ایجاد قطعه های صاف و زبر بسیار مناسب می باشد .
  • فیلامنت PC : همان پلی کربنات می باشد که بیشترین مقاومت را در برابر ضربه و حرارت داراست .
  • فیلامنت PET : مورد استفاده ی رایج آن ، تولید بطری های پلاستیکی می باشد . این فیلامنت نیز قابل بازیافت می باشد و حین ذوب شدن گاز یا دود سمی تولید نمی کند .
انواع فیلامنت

فیلامنت HIPS: یک ماده پشتیبانی قابل حل می باشد که معمولاً با ABS استفاده می شود. کم هزینه، مقاوم در برابر ضربه و آب و … است

موارد کاربرد

همانطور که قطعات تولید شده از فیلامنت زیاد می باشد ، موارد کاربرد انواع فیلامنت نیز بسیار گسترده است . نوع ABS در ساخت پوشش پلاستیکی بسته بندی ها ، لوازم آشپزخانه ، قطعات متحرک و پلاستیکی خودرو ، ابزار موسیقی ، محفظه های الکترونیک و اسباب بازی کاربرد دارد . نوع PLA برای بخیه زنی در پزشکی و چاپ برخی ایمپلنت های جراحی استفاده می شود . PLA با دارا بودن ویژگی تجزیه پذیری بدون هیچ مشکلی در بدن انسان تجزیه می شود . در حالت کلی برای ساخت ظروف نگهدارنده مواد غذایی و لوازم آشپزخانه بسیار کاربرد دارند ، نوع Nylon برای مصارف پزشکی کاربرد زیادی دارد . برای تولید ظروف یکبار مصرف که یکی از لوازم پرکاربرد در جامعه و بسیاری از صنایع می باشد ، از بیشتر انواع فیلامنت ها استفاده می شود . فیلامنت چوب نیز در ساخت پروژه ها و اجسام چوبی کاربرد دارد . فیلامنت اکستروژن نیز برای پشتیبانی حین تولید محصول با پرینتر استفاده می شود .

راهنمای خرید انواع فیلامنت

برای خرید فیلامنت متناسب با نیاز خود لازم است مواردی را در نظر بگیرید ، قیمت فیلامنت یکی از عوامل تاثیر گذار در این خرید می باشد . در قدم اول دستگاه شما باید با فیلامنت انتخابی بتواند کار کند ، بنابراین مشخصات دستگاه خود را حین خرید فیلامنت در نظر بگیرید . پارامتر دوم قطر نازل استفاده شده در پرینتر است که اغلب 1.75 می باشد که باید قطر مناسب را انتخاب کنید . حین خرید به بازه ی دمای ذوب فیلامنت نیز دقت کنید ، تا بتوانید با آن به خوبی کار کنید . همچنین بهتر است بدانید قطعه ی شما پس از ایجاد شدن در کجا استفاده می شود ، با دقت به این مورد می توانید نوع مناسب انواع فیلامنت را انتخاب کنید ؛ مثلا اگر در حیطه ی مواد غذایی استفاده خواهد شد بهتر است نوع PET را برگزینید . همینطور بهتر است به اینکه در چه محیط و فضایی استفاده خواهد شد ، دقت شود تا از فیلامنت هایی که حین استفاده بوی نامطبوع دارند در فضای بسته استفاده نشود .

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *