وبلاگ

پرینت سه بعدی پچ های واکسن مقاوم در برابر دما

پرینت سه بعدی پچ های واکسن

پرینت سه بعدی پچ های واکسن

تیم پژوهشی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) یک پرینتر سه بعدی قابل حمل توسعه داده است که قادر است پچ‌ های واکسن مقاوم در برابر دما را پرینت کند و این پچ‌ ها آماده استفاده باشند. این دستگاه ها برای پرینت سه بعدی پچ های واکسن می‌ تواند برای ماه‌ ها در دمای اتاق نگهداری شود. قابلیت این دستگاه این است که در روز صد ها واکسن را با استفاده از فناوری پرینتر سه بعدی تولید کند. در این مقاله از سایت سارای3d به بررسی پرینت سه بعدی پچ های واکسن می پردازیم. با ما تا آخر این خبر همراه باشید.

پرینت سه بعدی پچ های واکسن مقاوم در برابر دما

تولید واکسن با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی یا به عبارتی دیگر پرینت سه بعدی پچ های واکسن، فرایند کاملاً نوینی نیست. اما نکته جدید در اینجا این است که این واکسن‌ ها قابلیت نگهداری در دمای اتاق را دارند. این دستاورد یک راه حل برای چالش بزرگ حمل و نقل و نگهداری واکسن‌ ها به شمار می‌ رود. بخش قابل توجهی از واکسن‌ های سنتی، از جمله واکسن‌ های RNA، نیاز به نگهداری در دمای پایین دارند. این موضوع، حمل و نقل و نگهداری واکسن‌ ها در مناطقی با دسترسی دشوار مانند بیابان‌ ها، مناطق جنگی و … را با مشکل روبه‌رو می‌ کند.

موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

حل اپیدمی های نوع ابولا با پرینتر سه بعدی

هدف از انجام این پروژه، حل مشکل اپیدمی های نوع ابولا با انتقال پرینتر های سه بعدی به منطقه مربوطه به منظور واکسیناسیون سریع جمعیت بود. با ظهور همه‌ گیری کووید-۱۹ و مسائل مربوط به دسترسی به واکسیناسیون و نگهداری واکسن، این تیم تحقیقاتی پروژه را برای تولید واکسن‌ های RNA (mRNA) جهت مبارزه با این بیماری تغییر داد. اسید ریبونوکلئیک پیام رسان (mRNA) مولکولی است که در تمام سلول های بدن یافت می شود. در داخل هر سلول، اطلاعات رمزگذاری شده در mRNA خوانده شده و به پروتئین تبدیل می شود. درمورد واکسن‌های کووید-۱۹،mRNA به پروتئین S (Spike) تبدیل می‌ شود، و در صورت آلوده شدن شخص به این بیماری، پاسخ ایمنی را تحریک می‌ کند.

دریک پژوهش منتشر شده در Nature Biotechnology، محققان MIT نشان داده‌ اند که این پرینتر سه بعدی قادر است واکسن‌ های mRNA پایدار در برابر دما علیه کووید-۱۹ را تولید کند. این واکسن‌ ها با استفاده از همان دوز واکسن‌ های تزریقی، پاسخ ایمنی مشابهی را در موش‌ ها ایجاد می‌ کنند.

فرایند پرینت سه بعدی واکسن های مقاوم در برابر دما

هر بسته شامل صد ها میکروسوزن است که با واکسن پر شده‌ اند. در فرآیند ساخت، بازوی رباتیکی پرینتر سه بعدی جوهر را در قالب‌ های میکروسوزن تزریق می‌ کند. یک محفظه خلاء در زیر هر قالب قرار دارد تا جوهر به انتهای میکروسوزن‌ ها برسد و جریان جوهر را به سمت پایین هدایت کند. برای استفاده از این واکسن، نیازی به یک متخصص بهداشت نیست. کافی است واکسن را روی پوست بمالید تا سوزن‌ های میکروسوزن حل شده و واکسن به تدریج در بدن پخش شود. جوهر مورد استفاده برای چاپ میکروسوزن‌ های واکسن شامل مولکول‌ های واکسن mRNA است که توسط نانو ذرات لیپیدی احاطه شده‌ اند.

پرینت سه بعدی پچ های واکسن

جوهر مورد نیاز پرینت سه بعدی پچ های واکسن

محققان، به منظور آزمایش پایداری طولانی مدت واکسن‌ ها، جوهری تولید کردند که حاوی RNA با قابلیت رمزگشایی لوسیفراز است. سپس پچ‌هایی حاوی این جوهر را به مدت 6 ماه در دمای 4 یا 25 درجه سانتی‌گراد و برخی دیگر را به مدت 1 ماه در دمای 37 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرده و سپس به موش‌ها تزریق کردند. نتایج با موفقیت همراه بود و پچ‌های واکسنی که تا 3 ماه در دمای اتاق نگهداری شده بودند، پاسخ ایمنی مشابهی را ایجاد کردند.

در حال حاضر، ظرفیت تولید چاپگر ساخته شده توسط محققان MIT برابر است با 100 پچ در 48 ساعت. با این حال، آن ها امیدوار هستند با بهبود کارایی دستگاه، این ظرفیت را به 100 پچ در روز افزایش دهند. ترکیب جوهر استفاده شده در پرینت سه بعدی، عنصر کلیدی در تثبیت واکسن‌ های mRNA بوده است. علاوه بر این، این جوهر قادر است انواع مختلفی از واکسن‌ها یا حتی دارو ها را در خود جای دهد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *