اخبار و مقالات

شناخت فیلامنت PETG و ویژگی های آن

فیلامنت PETG

فیلامنت PETG

این فیلامنت PETG‌، یک نوع ترکیب پلی‌ استر مشابه فیلامنت PET‌ است. در اصل فیلامنت PETG (co-polyester) از گلیسرین و ترکیب های فیلامنت PET به دست می آید (PET-Glycerol). تعدادی از تولیدکننده های ماده های شیمیایی این ماده را با عنوان Amphora AM1800 هم می شناسند (Eastman Chemical). در این مقاله فیلامنت PETG از فروشگاه سارای3d به شناخت فیلامنت PETG با شرح کامل و مقایسه آن با ماده های ABS و PLA می پردازیم. با ما تا انتها همراه باشید.

بیشتر استفاده کنندگان از پرینت سه بعدی، مزیت ها و عیب های به کار گیری از مواد ABS را تا حدودی می شناسند. ولی زمانی که موضوع تولید وسیله های با دوام باشد، فیلامنت PETG در میان سازندگان و کاربر های پرینت سه بعدی محبوب تر می گردد.

زمان استفاده از فیلامنت PETG

فیلامنت PETG یا پت جی یک ماده جامع می باشد که توانایی مقاومت در رویارویی با ضربه و حرارت و همچنین محکم بودن آن را از سایر فیلامنت ها جدا می سازد. این قابلیت ها این متریال را ب گزینه ای مناسب تبدیل کرده است تا از آن به منظور ساخت وسیله هایی که در معرض ضربه و شوک قرار دارند، استفاده گردد. وسیله هایی همچون قطعه های مکانیکی، بخش های مکانیکی درون پرینتر سه بعدی و وسیله های محافظتی.

فیلامنت PETG

نکته

انتخاب PETG به جای ABS، به عنوان ماده‌ ی پرینت سه بعدی، انتخاب درستی به نظر می‌ رسد. به دلیل آزمایش‌ هایی که بر روی دستگاه‌ های چاپ ایرانی با کیفیت متوسط انجام شده است، شرایط پرینت سه بعدی با PETG به صورت قابل توجهی آسان‌ تر از ABS بوده و احتمال خطا های پر دردسر مانند ترک خوردگی یا wrapping بسیار کاهش یافته است. همچنین، پس از چاپ، قطعه همان مقاومت ABS را دارا است و با کمی انعطاف بهتر است. لازم به ذکر است که دستگاه باید بستر گرم شونده را داشته باشد و در صورت استفاده از ابزار های مانند Simplify3D یا Cura، در بخش تنظیمات حالت ooze shield یا prime tower را فعال کنید تا با ساخت لایه‌ ای احاطه شده دور قطعه، شرایط دمایی بهینه‌ ای فراهم شود.

مقایسه فیلامنت PETG با فیلامنت های دیگر

امروزه علاوه بر فیلامنت PETG چند فیلامنت دیگرر نیز وجود دارد که در این بخش از مقاله به

فیلامنت PETG در برابر فیلامنت PLA

PLA یا Polylactic Acid یک متریال از نوع ترموپلاستیک می باشد که در گروه پلاستیک پلی استر طبقه بندی می گردد. این ماده پر استفاده ترین متریال در پرینت سه‌ بعدی می باشد. فیلامنت PLA از ماده های گیاهی به وجود آمده است. به‌ راحتی قابل تجزیه نیز هست. همچنین، این فیلامنت دارای انواع و رنگ‌ های مختلف است و تولیدکنندگان زیادی در بازار فعالیت می‌کنند. خواص این ماده امکان اضافه کردن مواد دیگری مانند پودر فلز، کنف، قهوه و چوب به آن را فراهم می‌کند. این امکان باعث تولید فیلامنت‌های موسوم به طرح چوب، فلزی و سنگی برای پرینتر سه‌ بعدی می‌ شود.

مقایسه فیلامنت PETG و فیلامنت PLA

  • چاپ و کنترل فیلامنت PLA راحت تر است و همچنین خطاهای کمتری در زمان چاپ سه بعدی رخ می دهد.
  • هر دو ماده PLA و PETG در زمان خنک شدن انقباض کمی از خود نشان می دهند.
  • فیلامنت PETG محکم تر و با دوام تر و در برابر ضربه قوی تر است.
  • فیلامنت PLA کمتر مستعد خراش سطحی است.
  • در کار با فیلامنت PLA دست شما برای تغییرات بازتر است.

فیلامنت ABS در برابر فیلامنت PETG

ماده Acrylonitrile Butadiene Styrene که با عنوان ABS می شناسند، مدتی دومین فیلامنت پر طرفدار جهان برای پرینت سه بعدی به حساب می آمد. این ترموپلاستیک، دوام بالائی دارد که همین موضوع موجب می گردد این ماده جهت استفاده در پرینت سه بعدی مناسب گردد. این همان پلاستیکی می باشد که از آن به منظور ساخت قطعات لگو و کلاه دوچرخه سواری هم استفاده می نمایند.

نقاط منفی فیلامنت ABS

این فیلامنت به منظور رسیدن به نقطه ذوب به دمای بالائی که بین ۲۱۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد است، نیاز دارد. به علاوه به محیط بسته پرینت هم نیاز دارد (خطای ترک خوردگی و لایه اول پرینت). یکی دیگر از ایراد های استفاده از این فیلامنت جهت انجام پرینت سه بعدی، گاز هایی می باشد که در طول پرینت از آن خارج می گردد. این گاز ها گفتنی است که می توانند برای انسان یا حیوان های خانگی مشکل های تنفسی را ایجاد نماید.

فیلامنت PETG

فیلامنت PETG

مقایسه فیلامنت ABS و فیلامنت PETG

  • هر دو ماده دوام خیلی مناسبی دارند و مقاومت عالی را نیز در برابر ضربه نشان می دهند.
  • این فیلامنت ها قابل بازیافت می باشند ولی تجزیه ناپذیرند.
  • فیلامنت ABS در آستون حل می گردد در مقابل فیلامنت PETG این قابلیت را ندارد.
  • فیلامنت ABS جهت کار با مواد غذایی گزینه خوبی نمی باشد. ولی اگر با فیلامنت PETG درست عمل گردد، تا اندازه ای می تواند مناسب عمل نماید.
  • فیلامنت ABS نیاز به شرایط چاپ سخت تری دارد در حالی که فیلامنت PETG کم دردسرتر می باشد.
  • هر دو ماده نوع فیلامنت در زمان خنک شدن منقبض می گردند.

قیمت یک رول فیلامنت PETG چقدر است؟

در بازار ایران بیشتر گزارش شده است که قیمت PETG اغلب بیشتر و بعضی وقت ها کمتر از فیلامنت ABS است.

رنگ های فیلامنت PETG

طیف رنگهایی همچون رنگ های سبز، قرمز، آبی، نارنجی، زرد، طوسی، مشکی، صورتی، بنفش، ارغوانی و …. در میان رنگ های فیلامنت PETG دیده می شود. به علاوه فیلامنت های نیمه شفاف و رنگین کمانی آن هم موجود می باشند.

ویژگی‌ های فیلامنت PETG

  • مهم ترین مزیت فیلامنت PETG استحکام بالا، دوام، انعطاف‌ پذیری و وزن کم می باشد.
  • تنوع رنگ این فیلامنت ها در بازار زیاد است.
  • می توان به فیلامنت PETG نیمه شفاف در بازار دسترسی پیدا کرد.
  • این فیلامنت ها برای قطعه های مکانیکی با عملکرد متحرک و تحت فشار مناسب هستند.
  • انعطاف‌ پذیری فیلامنت PETG از فیلامنتPLA، ABS و حتی PET بالا تر می باشد.
  • در دمای ۸۸ درجه سانتیگراد، این فیلامنت ها نیمه شفاف می‌ گردد (در نوعی PETG با فرمول شیمیایی خاص).
  • میانگین دمای استاندارد بین ۲۲۰ تا ۲۳۵ درجه سانتیگراد می‌باشد.
  • ضریب انقباض (shrinkage) پس از پرینت
  • به بستر ساخت گرم‌ شونده نیاز دارد.
  • سختی آماده‌ سازی پرینت برای فیلامنت PETG حد متوسط است. عمده تنظیمات عملکرد خوب بستر ساخت و کنترل دمای نازل است.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *