فرایند AM یا Additive Manufacturing
مرحله 1: CDA
تمامی قطعات تولید شده در روش تولید افزایشی، با استفاده از یک مدل سه بعدی توصیف می شوند. برای این منظور، تقریباً هر نرم افزار حرفه ای مدل سازی CAD برای ایجاد اشیاء جامد مورد استفاده قرار می گیرد. اما نتیجه ای که توسط پرینتر سه بعدی تولید می شود، باید به صورت سه بعدی یکپارچه یا نمایش سطحی باشد. تجهیزات معکوس مهندسی (مانند اسکن لیزری و نوری) نیز می توانند برای ایجاد این نمایش استفاده شوند.
مرحله 2: تبدیل به STL
در اکثر موارد در روش تولید افزایشی، برای ایجاد فایل، تقریباً تمامی سیستم های CAD این فایل را با فرمت STL تولید می کنند. این فایل سطوح بیرونی بسته ی مدل اصلی CAD را توصیف کرده و مبنای محاسبه بخش ها را ایجاد می نماید.
مرحله 3: انتقال به دستگاه AM و به تصحیح فایل STL
مرحله 4: تنظیم دستگاه در فرایند AM
تنظیم دستگاه AM از فرآیند ساخت بسیار ضروری است، زیرا این تنظیمات ممکن است به عوامل مختلفی مانند محدودیتهای مواد، منبع انرژی، ضخامت لایهها، زمانبندی و غیره مرتبط باشند.
مرحله 5: ساخت در فرایند AM
خصوصیت مکانیزه بودن فرآیند ساخت باعث می شود بسیاری از فعالیت ها بدون نیاز به نظارت مستقیم انجام شوند. با این حال، برای اطمینان از عدم وقوع خطا هایی مانند اتمام مواد، نیروی کار یا خرابی نرم افزار و …، نیاز به نظارت سطحی وجود دارد.
مرحله 6:حذف
با پایان فرآیند ساخت در فرایند AM، قطعات باید از دستگاه جدا شوند. این عملیات نیازمند تعامل با دستگاه است که ممکن است دارای قفل امنیتی داخلی باشد این مرحله از فرایند AM برای اطمینان از مواردی چون کاهش دمای کار یا غیرفعال بودن قطعات جدا شده انجام می گیرد.
مرحله 7:پس پردازش در فرایند AM
مرحله 8: کاربرد
چرا از واژه تولید افزایشی استفاده می شود؟
فرآیند های افزایشی یا فرایند AM در ترکیب لایه به لایه مواد آن چیزی است که ما تاکنون برای توصیف این تکنولوژی به آن پرداخته ایم. به نظر می رسد اصطلاح تولید افزایشی، یا فرایند AM این مسئله را کاملا توضیح می دهد . اما محصولات دیگری هم وجود دارند که در توصیف این تکنولوژی به عنوان شیوه ای برای بیان هدف کلی و فواید تکنولوژی برای توسعه محصول کاربرد دارند . این بخش مربوط به آن است :
ساخت خودکار (AUTOFAB)
این اصطلاح توسط مارشال برنز در کتابی با همین نام مطرح شد که یکی از اولین کتاب هایی بود که در اوایل دهه ۱۹۹۰ درباره این تکنولوژی منتشر شد. در این کتاب تأکید بر استفاده از اتوماسیون در فرآیند تولید محصول وجود دارد و به همراه آن، ساده سازی یا حذف عملیات دستی از این فرآیند نیز ذکر شده است. کامپیوتر ها و کنترل کنندههای میکرو برای کنترل و نظارت بر اجزای سیستم به کار گرفته شده اند. اگر چه برنز در ابتدا بر تکنولوژی هایی تمرکز داشت که در همین کتاب پوشش داده شده اند، اما این اصطلاح نیز برای توصیف سایر فرآیند های مبتنی بر کنترل عددی ماشین (CNC) قابل استفاده است، زیرا منبع مستقیمی وجود ندارد که نشان دهد چگونه قطعات ساخته می شوند یا چه مراحلی در آن ها طی می شود. با این حال، برخی از تکنولوژی های کلیدی که پس از نوشتن این کتاب توسعه یافته بودند، حذف شده اند.
ساخت آزاد یا ساخت آزاد یکپارچه
تولید افزایشی یا تولید براساس پایه
لیتوگرافی سه بعدی 5 یا چاپ سه بعدی در فرایند AM
نمونه سازی سریع
واژه نمونه سازی سریع به این دلیل ایجاد شده که بوسیله فرآیند تکنولوژی قابلیت ترفیع یا جایگزینی تولیدات بعداز طراحی آنهامحقق باشد. تولید کنندگان و توسعه دهندگان کالا عادت داشتند که نمونه سازی را یک فرآیند پیچیده ، خسته کننده و پرهزینه تصور کنند که معمولا مانع مراحل توسعه و ساخت در طول معرفی یک محصول جدید می شد. به نظر می رسد که RP این فرایند را سرعت بخشید. و از این رو این واژه مورد قبول قرار گرفت . به هرحال، کاربرن و توسعه دهندگان این تکنولوژی اکنون متوجه شدند. که تکنولوژی AM برای بیشتراز فقط یک نمونه اولیه قابل استفاده است .