اخبار و مقالات

کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

نحوه کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

یکی از موارد بسیار مهم قبل از به کار بردن پرینتر سه بعدی، کالیبره کردن پرینتر سه بعدی است. در ادامه این مقاله کالیبره کردن پرینتر سه بعدی از فروشگاه تجهیزات پرینتر سه بعدی سارای3d به بررسی چگونگی انجام این کار می پردازیم، با ما همراه باشید.

قطعه ها برای تولید شدن در دستگاه پرینتر سه بعدی، بر روی سطح یک میز که اصطلاحاً به آن BED اطلاق می گردد، شکل می گیرند. در مقابل دستگاه CNC که یک بلوک از متریال های اولیه بر روی دستگاه بسته می شود. ابزار براده برداری با تراش این بلوک t قطعه نهایی را تشکیل می دهند. در پرینتر سه بعدی در مرحله نخست هیچ قطعه ای وجود ندارد. مواد اولیه پس از گرم شدن به وسیله اکسترودر بر روی میز دستگاه تزریق می گردند و با حرکت اکسترودر قطعه نهایی به وجود می آید. اندازه میز BED در پرینتر های سه بعدی موجود در دنیا متفاوت می باشد. قابل ذکر است که این سایز میز محدوده کاری پرینتر سه بعدی را تعیین می سازد.

کالیبره کردن میز پرینتر سه بعدی

همانطور که می دانید، پرینتر سه بعدی قطعات را به صورت لایه لایه تولید می سازد. برای این کار، نازل پرینتر سه بعدی به اندازه یک لایه از میز دستگاه فاصله می‌ گیرد. این لایه یا یه عبارت دیگر استپ، در حد میکرون است. البته متناسب با کیفیتی که نیاز داریم، این فاصله شکل می گیرد. برای داشتن یک کیفیت خوب از پرینتر سه بعدی، به خصوص در لایه اول، لازم است که این فاصله نازل در تمام نقاط میز پرینتر سه بعدی یکسان باشد.

میز پرینتر سه بعدی در بیشتر موارد به دلیل های مختلف بعد از گذشت مدتی استفاده، از حالت کاملاً صاف خارج می‌ شود و می تواند فاصله نازل از میز در نقاط مختلف کم و زیاد شود. بنابراین، باید این فاصله را مجدداً یکدست و یکسان کنیم که به آن کالیبره کردن میز پرینتر سه بعدی گفته می‌شود.

کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

کالیبره کردن BED پرینتر سه بعدی

میز پرینتر سه بعدی به کمک پیچ و مهره و با کمک فنر به بدنه اصلی متصل می‌ گردد. حضور این فنر ها در چهار گوشه میز در جهت کالیبره کردن پرینتر سه بعدی استفاده می‌ شود. با شل و سفت کردن این فنرها، فاصله میز از نازل کاهش و افزایش می‌یابد. بنابراین، در نواحی که فاصله کمتر از استاندارد است، فنرها را سفت می‌کنیم تا فاصله بیشتر شود و در نقاطی که فاصله از استاندارد بیشتر است، فنر ها را شل می‌کنیم تا فاصله کمتر شود.

روش کالیبره کردن میز پرینتر سه بعدی

برای کالیبره کردن میز پرینتر سه بعدی ابتدا با دستور AUTO HOME نازل را در نقطه صفر دستگاه هدایت می کنیم. این نقطه صفر در اصل نقطه ای است که سه محور در کمترین مقدار خود که همان فاصله صفر است قرار می گیرند. یعنی فاصله نازل از میز پرینتر باید صفر باشد و نازل مماس با میز پرینتر قرار می گیرد. سپس با کمک دست نازل را به یکی از گوشه های پرینتر که در قسمت زیر آن فنر قرار گرفته، برده و سپس یک تکه کاغذ را بین نازل و میز قرار می دهیم.

بهترین حالت وقتی است که کاغذ به صورت مماس با نازل قرار می گیرد یعنی نه آنقدر سفت که به سختی حرکت کند و نه آنقدر شل باشد که تماسی با نازل نداشته باشد. همان طور که قبلاً نیز گفته شد با کمک شل و سفت کردن پیچ زیر میز این فاصله را ایجاد می کنیم. بعد از تنظیم کردن فاصله نازل از میز در اولین گوشه از چهار طرف میز، با کمک دست نازل را به گوشه دوم برده و همین کار را در قسمت دوم نیز انجام می هیم.

میز پرینتر سه بعدی چهار گوشه دارد و باید در تمام این چهار قسمت فاصله نازل از میز دستگاه را تنظیم کنیم. با توجه به این که شل و سفت کردن هر گوشه از میز دستگاه بر روی قسمت های دیگر نیز مؤثر است بعد از اتمام کالیبره کردن چهار طرف میز، یکبار دیگر این چهار قسمت را چک می کنیم تا از کالیبره بودن میز دستگاه مطمئن شویم.

با این کار میز دستگاه در تمام نقاط در یک فاصله مشخص از نازل قرار می گیرد. لذا وقتی که لایه اول را استارت می کنیم نازل دقیقاً در فاصله تعریف شده قرار می گیرد و یک قطعه با کیفیت خواهیم داشت.

سیستم اتوکالیبره پرینتر سه بعدی

بعضی از از پرینتر های سه بعدی به سیستم اتوکالیبره مجهز می باشند. به گونه ای که منظور کالیبره کردن پرینتر سه بعدی به اقداماتی که در بالا توضیح داده شده نیست و دستگاه به صورت اتوماتیک این کار را انجام می دهد. البته در سیستم اتوکالیبره فنر شل و سفت نمی شود. یک سنسور به محض برخورد با میز فاضله را تشخیص می دهد و نازل را به اندازه یک لایه از میز در همان نقطه قرار می دهد.

سیستم اتوکالیبره به جای چهار نقطه در بیشتر موارد نه نقطه از میز را چک می کند و این کار موجب می شود که کیفیت پرینت در سیستم اتوکالیبره به مراتب بالا تر باشد. بیشتر پرینتر های سه بعدی موجود در فروشگاه سارای3D به سیستم اتوکالیبره تجهیز می باشند.

سیستم اتوکالیبره غالبا در پرینتر های بزرگ استفاده به کار می روند. به این دلیل که کالیبره در این پرینتر ها سخت تر از دیگر پرینتر ها می باشد. هر چند که در پرینتر های سه بعدی کوچک هم می توان سیستم اتوکالیبره را تعبیه نمود.

دلایل کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

در این بخش از مقاله کالیبره کردن پرینتر سه بعدی، بررسی های لازم را درباره علت های کالیبره نمودن چاپگر های سه بعدی را انجام می دهیم. با ما همراه باشید:

کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

کیفیت پرینت

دقت و کیفیت پرینتر سه بعدی تحت تأثیر کالیبره نیز می باشد. در صورتی که یک طرف میز شیب داشته باشد (حتی در کمترین مقدار) این شیب بر روی قطعه نیز تأثیر گذار است. سبب می شود که هم کیفیت و هم دقت قطعه کار کاهش پیدا کند.

احتمال کنده شدن قطعه کار در زمان کالیبره کردن پرینتر سه بعدی

اگر کالیبره از یک حد بیشتر خارج شده باشد. یک قسمت میز ممکن است بسیار سفت و قسمتی دیگر آنقدر شل باشد که قطعه کار به درستی بر روی میز نچسبد. همین امر سبب دفرمگی و احتمالاً کنده شدن قطعه کار از روی میز شود. معمولاً این اتفاق در قطعات بلند خود را بیشتر نشان می دهد.

قطعات اسمبلی

یکی از مشکلات عدم کالیبره بودن میز، قطعاتی است که بعد از پرینت باید مونتاژ شوند. شل و سفت بودن میز باعث یک سطح ناصاف در لایه اول شده و وقتی دو قطعه پرینت شده بر روی هم قرار می گیرند. ممکن است یک فاصله بین آن ها قرار بگیرد و همین کار را خراب می کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *